Wat betekent yoga voor jou?

smrti-oktoberOp woensdagavond 23 september kwam Johan Noorloos, samen met Nadja Hüpscher & Krystl, bij Pauw uitleg geven over yoga.

Jeroen Pauw vertelde het zelf: “Het is de afgelopen jaren ongekend populair geworden: yoga. Van Madonna tot Sting en van Russel Brand tot Michelle Obama: yoga is booming. In Amsterdam is het momenteel zelfs de meest geopende business”.

Waarom is yoga zo’n trend? Een mooi interview waarin je ook merkt hoe moeilijk het is om yoga te omschrijven. Waarom helpt dat uurtje yoga de mens? Is het die rustige stem? Zijn het de houdingen? Is het de focus op de adem?

 

Smrti-stonesNa al die jaren yoga weet ik zelf ook niet precies het antwoord, maar ik weet wel dat yoga werkt. Yoga werkt voor iedereen op verschillende manieren. Daarom zijn er waarschijnlijk ook zoveel verschillende vormen van yoga. Johan benoemt in zijn nieuwe boek 5 pijlers, die al de yogavormen gemeen hebben:
Techniekwerken met het lichaam aan een houding)
Dynamiekeen flow, waarbij adem en beweging synchroon loopt
Zachtheidontspanning, overgave en loslaten
Waarnemingnavoelen, observeren, mediteren
en de Filosofiewat kan yoga betekenen na de yogales

Ga maar na in de yogales in hoeverre je de 5 pijlers herkent.

 

 

Ik ben heel benieuwd wat yoga voor jou betekent. Laat het me weten en schrijf me wat yoga voor jou doet; laat het me hier direct weten of via facebook, per mail of gewoon op een briefje. Ik zal alle reacties verzamelen en er zeker op terug komen!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail

Wat betekend yoga voor jou: