Jacob

Ik ben Jacob de Sterke. Ik ben de man van Jeannette en samen hebben we drie grote kinderen en ook al vier kleinkinderen. Overdag ben ik werkzaam in de techniek waar ik me voornamelijk bezig houd met de ontwikkeling van elektronica.

Door Jeannette ben ik met yoga begonnen. Zij zat al langere tijd op yoga en kwam steeds met enthousiaste verhalen en ervaringen thuis. Op een gegeven moment had ze een cursus Reiki gedaan en vervolgens wilde ze ook nog een opleiding tot yogadocent gaan volgen. Zo ontwikkelde zij verder en “stond ik erbij en keek ernaar”.
Voor mij was dit het moment om een keuze te maken: of ieder verder met ons ding met de kans dat we elkaar op een gegeven moment niet meer begrepen of toch ook maar eens een keer mee naar yoga. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen en heb daar ook zeker geen spijt van. Deze keuze heeft me naast de yoga ook geleerd mijn intuïtie te ontwikkelen en uiteindelijk met Reiki in contact gebracht. Onze yogalerares Jacqueline Duyvesteijn heeft ons ingewijd in alle graden van Reiki Tera-Mai™ en mij geleerd hoe ik de opgedane kennis kan gebruiken ten goede van mezelf en anderen. Daarom geef ik één avond in de week Reiki behandelingen op afspraak en geven we samen regelmatig Reiki cursussen.

Naast mijn hobby fotografie ben ik in eerste instantie ook hobbymatig met een massagecursus begonnen. Het gaat hierbij om ontspanningsmassages die we in verenigingsverband aan elkaar en op sauna-avonden in zwembaden geven. Ik heb daar zoveel plezier in dat ik mij daar steeds verder in ben gaan verdiepen. Uiteindelijk heb ik besloten om vanaf 2013 binnen het yogacentrum naast de Reiki ook ontspanningsmassages te gaan geven.

Naast alle spirituele zaken draag ik ook nog zorg voor de administratie en de facilitaire zaken: doen alle lampen het, werkt de verwarming, etc.

“Kiezen is zijn waar je bent”

 


 

ThN_Jeannette_selected
Jeannette
ThN_Jacob
Jacob

Nathalie

Helma
ThN_Siranouch
Siranouch
ThN_Michael
Michael

Cees

Patricia

Debora

Marianne

Adrinwelly