Sonja Collé

10 jaar yoga bij Smrti.

Tien jaar geleden schreef ik mij in voor een proefles Yoga. De lessen werden geven in een ruimte van de Fysiopraktijk gelegen aan de Schiedamseweg. De ruimte bleek in de wintermaanden tochtig en ijskoud te zijn. In de zomermaanden konden wij meegenieten van de geluiden afkomstig van de naast gelegen straat. Maar, jouw manier van les geven sprak mij aan. Je passie voor yoga straal je uit, dat werkt door op jouw manier van les geven. Jij geeft altijd, aan het einde van de les, uitleg met welke spieren of chakra’s we hebben gewerkt. Na iedere les geef je een passende boodschap mee. Tevens vind ik het knap dat je iedere les weer, een andere smaak thee schenkt en daar ook iets over weet te vertellen.
Ik bleef je lessen volgen….
Na twee jaar kondigde jij aan een andere ruimte op het oog te hebben, een zolder..
Ik dacht, eerlijk gezegd, kijk het wel even aan met de zolder…..

Toen de zolder af was en ik de eerste les daar kreeg, was ik heel aangenaam verrast. Wat een mooie comfortabele ruimte, wat heerlijk om daar les te krijgen, super.

Yoga is een manier van leven. Behalve soepelheid brengt het mij rust en ontspanning. Tijdens mijn burn out, bleef ik, hoewel ik bijna niet meer kon bewegen van de pijn, lessen volgen. Door de lessen kreeg ik het vertrouwen terug dat mijn lichaam zichzelf weer zou herstellen. Het is allemaal goed gekomen, deze woorden hoorde ik jou heel vaak zeggen.

Inmiddels zijn wij, jij en ik, tien jaar verder.

Jeanette, van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Blijf je passie voor yoga overdragen.

Sonja Collé

Terug naar alle stukjes »