Michael Numan

Ik ben zo’n 5,5 jaar geleden begonnen met yoga, dit naar aanleiding van een yogavakantie die geboekt was. Maar totaal geen ervaring met yoga op dat moment toen de reis geboekt werd. En aangezien ik toch wel wilde weten wat yoga inhield ging ik op zoek naar een yoga studio om les te gaan volgen. Ik had Jeannette eerst telefonisch gesproken of ik langs kon komen voor een proefles wat overigens een heel plezierig gesprek was. Dus langs voor een proefles en dat was gelijk een soort thuiskomen tijdens de les prettige sfeer en ambiance. Vanaf dat moment is het voor mij begonnen; de nieuwsgierigheid naar de yoga en diepgang dus steeds meer lessen gaan volgen. De yogavakantie ongeveer 6 maanden later maakte het voor mij duidelijk: ik wilde meer weten van dit en ben bij terugkomst op zoek gegaan naar een opleiding en gevonden. En inmiddels diversen opleidingen gevolgd en talloze workshops in verschillende vormen van yoga. Gaandeweg de kans gekregen bij Jeannette om met vrienden en familie te oefenen in het lesgeven zodat ik tijdens haar vakantie een paar lessen mocht vervangen. Nooit gedacht dat ik ooit voor een groep mensen zou staan, vroeger vond ik een spreekbeurt op school al verschrikkelijk. Wat yoga al niet teweeg kan brengen aan veranderingen in iemand.

Het lesgeven is super leuk. Wat je er in stopt krijg je ook weer terug in meervoud. Het is fijn om mensen van dienst te kunnen zijn om verder te komen op hun yogapad of de acceptatie dat het soms ook goed is zoals het op dit moment is. Het eindplaatje in een houding is niet waar om het gaat, maar wat je ervaart en ontdekt tijdens dit proces is van grote meerwaarde voor mij. Er is een prettige wisselwerking in de lessen en je komt fijne mensen tegen (gelijkgestemde). Het is altijd weer fijn om naar Smrti te gaan om les te geven.

Smrti betekent voor mij heel veel en ben heel dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen. Het is voor mij de start geweest in het volgen van yoga les. Ook mijn allereerste ervaring die ik in het lesgeven heb is bij Smrti . Voor mij is het een begin geweest van een reis die nog steeds gaande is. Blij dat ik zulke fijne mensen heb mogen ontmoeten en wekelijks doe als ik weer les mag geven. Het vertrouwen dat mij hier bij Smrti is gegeven vind ik een groot geschenk. Heel heel heel dankbaar en trots dat ik aan dit moois mee mag werken.

Michael Numan

 

Terug naar alle stukjes »