Hanneke

Woensdag 9 september 2015 was mijn eerste Hatha Yoga Plus les.

Ik had enkele weken daarvoor een gratis proefles Power Yoga gevolgd in Vlaardingen. Wat een drama was dat. De les werd gegeven in een muffe, bedompte ruimte waar je spontaan hoofdpijn van kreeg. Bovendien volgden de houdingen elkaar zo snel op, dat ik er geen touw aan vast kon knopen. Dit kon niet de bedoeling zijn. Zo had ik mij yoga niet voorgesteld.

Na weer een avondje googlen kwam ik terecht op de site van Smrti. Hatha Yoga Plus, een les waarbij extra aandacht is voor het goed uitvoeren van de houding. Hm, dat lijkt me wel wat. Beginnen bij de basis en van daaruit verder.

Die eerste woensdag voor mij bleek de tweede les te zijn. Gelukkig, ik had nog niet veel gemist. Met z’n achten in een kleine ruimte, oei, gaat dat wel lukken? Natuurlijk gaat dat lukken. De eerste keer met rondzwaaien armen botsten we tegen elkaar aan, de tweede keer gingen we automatisch een stapje naar voren of een stapje naar achteren op de mat. Op die manier heb je plek zat. Behalve als je naast de muur staat, die weigert een stapje opzij te doen J

Omdat de Hatha Yoga Plus lessen zulke fijne lessen zijn, blijven de mensen van het eerste uur terugkomen. Het feit dat per les één houding uitgebreid wordt behandeld, de uitleg die Nathalie er bij geeft en de voortdurende geruststelling dat niets moet en alles mag, maken deze lessen tot een wekelijks rustpunt in een vaak drukke week. En omdat niemand deze les zonder goede reden wil missen en dus vrijwel altijd aanwezig is, zijn we inmiddels een gezellige, hechte club geworden. Zelfs zo gezellig, dat Nathalie ons een keer een ‘standje’ heeft gegeven omdat we direct na de meditatie al weer met kletsen begonnen.

Nathalie, ik denk dat ik namens de hele groep spreek: dank je wel voor de fijne lessen!

Hanneke Wiegman

 

Terug naar alle stukjes »