Mini-cursus Begrijp hoogsensitiviteit en jezelf

Ben jij heel zorgzaam voor anderen? Bewust van subtiele signalen uit je omgeving of de stemming van anderen? Heb je regelmatig behoefte aan rust omdat er zoveel prikkels om je heen zijn? Vind je veranderingen lastig? Voel je je anders dan anderen maar weet je niet precies waarom? Misschien ben jij wel hooggevoelig!

20% van de wereldbevolking is hoogsensitief, ook wel hooggevoelig genaamd. Het is dus zeker niet vreemd als je deze prachtige karaktereigenschap blijkt te bezitten.

Wat betekent hooggevoelig zijn?

Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor zintuigelijke indrukken en meer subtieler nuances waarneemt dan een gemiddeld persoon. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser. Ze ontvangen veel meer en sterker de signalen uit de omgeving op. Wat anderen “normaal” vinden, zoals grote mensenmassa’s of harde muziek, kan voor veel hoog sensitieve mensen al snel te veel zijn. Zij raken daar veel sneller van uit balans en hebben meer tijd nodig om hiervan te herstellen.

Steeds meer mensen ervaren hun “hooggevoeligheid” als een last. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhard, is gevoelig zijn soms heel moeilijk. Wil je graag weten wat hoogsensitiviteit is? Begrijpen hoe het kan dat jij je soms anders voelt en anders reageert dan de meeste mensen? Tips krijgen hoe je krachtiger met je hooggevoeligheid om kunt gaan? Kom dan gezellig naar deze mini-cursus

De mini-cursus vindt in een kleine, gezellige setting plaats, zodat er genoeg gelegenheid is voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.


Invulling workshop

De mini-cursus bestaat uit;

  • Een stuk theorie d.m.v. een presentatie
  • Groepsgesprekken waarin we van elkaar kunnen leren hoe een ieder met bepaalde situaties omgaat of deze ervaart. Hierbij mag je meedoen, maar niks moet.
  • Het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen in het dagelijks leven een krachtiger hoogsensitief persoon te zijn.

Voor wie

De mini-cursus is bestemd voor iedereen die meer te weten wil komen over hoogsensitiviteit en graag tips en tricks wil leren hoe je er krachtiger mee om kunt gaan.

Door wie

Ik ben Nathalie van der Sloot, geboren op de 1e van november in 1981, woonachtig in Rotterdam, getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Ik ben yogadocent en hoogsensitiveitscoach. Al sinds mijn veertiende weet ik dat ik zeer hooggevoelig ben. Deze gevoeligheid heb ik door studie, scholing en ervaring een plaats gegeven in mijn relatie, gezin, docentschap en coaching. Als dochter van een yogadocent is yoga mij met de paplepel ingegoten.

Naast een leven lang yoga volgde ik diverse specialisaties bij o.a. Alberto Paganini en specialiseerde ik me bij Samsara Yogadocenten Opleiding verder in yoga bij hoogsensitiviteit. Daarnaast volgde ik meerdere trainingen voor het begeleiden van kinderen en volwassen in het leren omgaan met hun hooggevoeligheid. Ik ontwikkelde deze cursus om hooggevoelige mensen een stap op weg te helpen, meer over zichzelf te leren en de mogelijkheid te geven om met andere hooggevoelige mensen in contact te komen.


Wanneer wordt de workshop gegeven?

Data: Zaterdag 16 maart 2019
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: 47,50 incl. reader, koffie en thee. Vroegboekkorting: schrijf je je in en betaal je voor 16 februari 2019, dan kost de mini-cursus maar € 42,50.
Aantal deelnemers: Minimaal 5, maximaal 10

Aanmelden

Heb je vragen bel of mail gerust met Nathalie. Info@yosense.nl of 06-14302872

Meld je direct aan door het onderstaande formulier in te vullen:

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer