Om het jaar intensief te beginnen; Ashtanga yoga!

Ashtanga Yoga is een traditionele intensieve yogavorm die zich kenmerkt door een dynamische opeenvolging van houdingen, die beoefend worden met gelijktijdige ademhaling.

Invulling workshop

In de workshop maken we kennis met de grondbeginselen van Ashtanga, en ervaren we het belang van de verbinding tussen ademhaling en beweging. Aan bod komt Ujjayi breathing, de Bandha’s en Drishti.
De workshop bestaat uit een stukje uitleg omtrent de achtergrond van Ashtanga.

Ashtanga is traditioneel en begint met een korte openingschant. Hierna nemen we een deel van de staande serie door en maken dan de overgang naar de zittende houdingen. Uiteindelijk komen we via de afsluitende houdingen naar Savasana.

  • Het is van belang om vooraf voldoende te drinken. Tijdens de yoga drinken we niet.
  • De workshop duurt twee uur en is lichamelijk intensief. Tegelijkertijd wordt met alle niveaus rekening gehouden.

Voor wie

Ashtanga is leuk, het is goed te doen voor iedereen die een heel intensieve yogavorm eens wil proberen maar het is wel hard werken. De les is fysiek intensief en enige ervaring met yoga is nodig.

Door wie

Klaas Ridder beoefent al ruim tien jaar yoga, thuis en bij verschillende yogascholen. In 2018 is hij begonnen aan de opleiding tot Ashtanga yoga docent bij de Ashtanga Yoga Academie in Rotterdam. Nadat hij zijn examen succesvol afrondde heeft hij deze zomer een aanvullende teacher training gevolgd bij Manju Jois, de zoon van Patthabi Jois die weer de grondlegger van Ashtanga yoga was.

Klaas is geen onbekende bij Smrti. Hij volgt al geruime tijd lessen bij Michael op de donderdagavond. Klaas valt soms in bij Smrti als een yogadocent verhinderd is. Sinds kort geeft hij regulier les in Delft.


Wanneer wordt de workshop gegeven?

Data: 11 januari 2020 (zaterdag)
Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: €20,00 per persoon
Aantal deelnemers: Minimaal 4, maximaal 8

Aanmelden

Meld je direct aan door het onderstaande formulier in te vullen:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Telefoonnummer