Workshop “Bewustwording door yoga”

Een workshop vol yoga, kennis en ervaren wat yoga doet en handreikingen om de rust en het contact met je zelf ook buiten de yogalessen te behouden.

SchroefVind je yoga heerlijk om te doen, maar is de rust en ontspanning vaak snel verdwenen zodra je weer buiten staat? Baal je ervan dat het effect van de yoga maar zo kort aanhoudt en je meestal direct weer in de haast-modus terugvalt? Deze workshop helpt je om wat je op de mat ervaart en voelt, ook buiten de mat toe te passen.

Yoga is veel meer dan een fijne en leuke bewegingsvorm. Het is een ‘levensfilosofie’ die op vele aspecten uit het dagelijks leven betrekking heeft. Yoga is sinds eeuwen een methode voor zelfontwikkeling gebaseerd op de kennis van de totale mens en van de verschillende lichamen (fysieke lichaam, energie lichaam etc.) van onszelf. In de yoga wordt niet alleen de anatomie van het fysieke lichaam behandeld maar ook de holistische anatomie speelt en belangrijke rol. In deze workshop zullen we proberen je deze filosofie eigen te maken.

Maar ook in de ervaring van de houdingen zelf zit ontzettend veel (levens)wijsheid. Kun je voelen hoe het is om goed geaard te staan? Waarom sta je elke les wel een paar keer in de hond? Wat doet deze houding nou met het lichaam? Deze workshop laat zien hoe je meer uit jouw yoga practice kunt halen.

 


Invulling workshop

Bij de workshop Bewustwording door yoga gaan we het volgende doen:

  • Lekker veel yoga onder andere door houdingen echt te voelen en te verbeteren
  • Kennis delen en ervaren wat een yogahouding met je doet. Dit zowel op het fysieke als op het energetische, emotionele, mentale en spirituele vlak.
  • Handreikingen om de rust en het contact met je zelf te behouden ook buiten de yogalessen.
  • Veel interactie met elkaar door middel van gezamenlijke opdrachten en gesprekken. Ervaringen met elkaar delen.

Van de besproken theorie krijg je een hand-out zodat je het later nog eens terug kunt lezen.


Bewustwording door yoga

Voor wie

Voor iedereen die meer uit zijn of haar yogalessen wil halen.
Yogamatten en kussens zijn aanwezig. Je bent vrij om je eigen yogamat mee te nemen.

Door wie

De workshop Bewustwording door yoga wordt gegeven door Jeannette en Nathalie. Een unieke samenwerking van moeder en dochter, voor een intens begin van 2015.


Wanneer wordt de workshop gegeven?

Data: zondag 18 januari 2014
Tijdstip: van 12:30 tot 17:00 uur
Locatie: Yogacentrum Smrti
Kosten: € 39,50 inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekkers

Aanmelden

Je kunt contact opnemen met Jeannette: 06-28200982 of info@smrti.nl. Er ligt eventueel ook een inschrijfformulier klaar in Smrti.
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.