Workshop “Hoogsensitiviteit en …”

Wie ben ik?

Nathalie_3Ik ben Nathalie van der Sloot. De oudste dochter van Jeannette de Sterke. Gelukkig getrouwd en moeder van twee geweldige dochters. Ik weet al sinds mijn 14de dat ik zeer hooggevoelig ben.

Wat betekent hooggevoelig zijn?

Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en subtieler nuances waarneemt dan gemiddeld. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser dan gemiddeld.
Op vereniginghooggevoelig.nl kunt u een test doen, om te kijken in welke mate u hooggevoelig bent. Let wel: deze testen zijn geen erkende, wetenschappelijke testen en dus niet diagnose-stellend.

Waarom geef ik deze workshop?

Steeds meer mensen ervaren hun “hooggevoeligheid” als een last, een zwakte. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhard, is gevoelig zijn soms heel moeilijk.
Ik ondervond dat veel HSP’s zoeken naar antwoorden, mede HSP’s en vooral een luisterend oor. Na veel over hooggevoeligheid gelezen en gesproken te hebben, ben ik een workshop gaan schrijven.
Heb ik nu alle antwoorden? Weet je na het volgen van de workshop helemaal hoe alles en vooral jijzelf in elkaar zit? Nee, helaas niet. Maar ik hoop je wel op weg te hebben geholpen en je met andere HSP’s in contact te hebben gebracht. Samen is alles net iets makkelijker dan alleen.

hisense2
Data: Zondag 2, 9 en 16 november 2014
Tijdstip: 2 november van 13:00 tot 17:00 uur
9 en 16 november van 13:00 tot 15:30 uur
Locatie: Yogacentrum Smrti
Kosten: €75,- voor de gehele workshop
incl. materiaal en koffie/thee en iets lekkers
Meld je je aan voor 12 oktober dan betaal je maar €70,00*
* Deze korting is geldig als je voor 12 oktober bent aangemeld en hebt betaald!

Invulling workshop

De workshop zal bestaan uit; een stuk theorie d.m.v. een presentatie, groepsgesprekken waarin we van elkaar kunnen leren hoe een ieder met bepaalde situaties om gaat of ervaart en het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen in het dagelijks leven als een hoogsensitief persoon.
De workshop is verdeeld over drie zondagen met de volgende thema’s:

 • “ Hoogsensitiviteit en ik ”
  Hierin wordt oa besproken:
  Wat is hoogsensitiviteit? Hoe ervaar je dat? Hoe ga je er mee om? Een dag puur gericht op jezelf.
 • “ Hoogsensitiviteit en je werk “
  Hierin wordt oa besproken:
  Hoe ervaar je je hoogsensitiviteit in je werk? Hoe communiceer je met een niet-HSP? Een dag gericht op hoog-gevoeligheid en het dagelijks leven.
 • “ Hoogsensitiviteit en de liefde “
  Hierin wordt oa besproken:
  Je hooggevoeligheid en de omgang met de mensen om je heen, die je lief hebt: je partner, familie en je vrienden. Hoe is een relatie met een niet-HSP? Een dag gericht op je hooggevoeligheid en relaties.

Aanmelden

Je kunt contact opnemen met Nathalie: info@yosense.nl. Er ligt eventueel ook een inschrijfformulier klaar in Smrti.
De workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.