Workshopserie “Hoogsensitiviteit en …”

Ben jij heel zorgzaam voor anderen? Bewust van subtiele signalen uit je omgeving of de stemming van anderen? Heb je regelmatig behoefte aan rust omdat er zoveel prikkels om je heen zijn? Vind je veranderingen lastig? Voel je je anders dan anderen maar weet je niet precies waarom? Misschien ben jij wel hooggevoelig!
20% van de wereldbevolking is hoogsensitief, ook wel hooggevoelig genaamd. Het is dus zeker niet vreemd als je deze prachtige karaktereigenschap blijkt te bezitten.

Wat betekent hooggevoelig zijn

Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en meer subtieler nuances waarneemt dan een gemiddeld mens. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser dan gemiddeld. Ze ontvangen veel meer en sterker de signalen uit de omgeving. Wat anderen “normaal” vinden zoals grote mensenmassa’s of harde muziek, kan voor veel hoogsensitieve mensen al snel te veel zijn. Zij raken daar veel sneller van uit balans en hebben meer tijd nodig om hiervan te herstellen.
Op hooggevoelig.nl kunt je een test doen, om te kijken in welke mate je hooggevoelig bent. Let wel: deze testen zijn geen erkende, wetenschappelijke testen en dus niet diagnose-stellend.

Steeds meer mensen ervaren hun “hooggevoeligheid” als een last, een zwakte. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhardt, is gevoelig zijn soms heel moeilijk. Al sinds mijn veertiende weet ik dat ik zeer hooggevoelig ben. Deze gevoeligheid heb ik door studie, scholing en ervaring een plaats gegeven in mijn relatie, gezin, docentschap en coaching.
Ik ondervond dat veel hoogsensitieve mensen zoeken naar antwoorden, mede HSP’s en vooral een luisterend oor. Heb ik nu alle antwoorden? Weet je na het volgen van deze workshop helemaal hoe alles en vooral jijzelf in elkaar zit? Nee, maar ik hoop je wel op weg te hebben geholpen en je met andere HSP’s in contact te hebben gebracht. Samen is alles net iets makkelijker dan alleen.

 


Invulling workshop

De workshop zal bestaan uit: een stuk theorie d.m.v. een presentatie, groepsgesprekken waarin we van elkaar kunnen leren hoe een ieder met bepaalde situaties om gaat of deze ervaart en het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen in het dagelijks leven als een hoogsensitief persoon.

De workshop is verdeeld over drie dagen met de volgende thema’s:
DAG 1: “Hoogsensitiviteit en ik”
Hierin wordt o.a. besproken: Wat is hoogsensitiviteit? Hoe ervaar je dat? Hoe ga je er mee om? Een dag puur gericht op jezelf. Omdat dit thema zeer intensief is zijn er meer pauzes gedurende de les. Om deze reden duurt deze cursusdag langer dan de andere cursusdagen.

DAG 2: “Hoogsensitiviteit en je werk”
Hierin wordt o.a. besproken: Hoe ervaar je je hoogsensitiviteit in je werk? Hoe communiceer je met collega’s die niet hooggevoelig zijn? Deze dag is gericht op hooggevoeligheid in het dagelijks leven.

DAG 3: “Hoogsensitiviteit en de liefde”
Hierin wordt o.a. besproken: Je hooggevoeligheid en de omgang met de mensen om je heen die je lief hebt: je partner, familie en je vrienden. Hoe is het bijvoorbeeld om een relatie te hebben met iemand niet hooggevoelig is? Een dag gericht op hooggevoeligheid en relaties.

 


Voor wie

Wil je graag meer weten over wat hoogsensitiviteit is en hoe je er beter mee om kunt gaan? Kom dan naar de workshop “Hoogsensitiviteit en …”.

Door wie

Ik ben Nathalie van der Sloot, yogadocent en hoogsensitiveitscoach. Al sinds mijn veertiende weet ik dat ik zeer hooggevoelig ben. Deze gevoeligheid heb ik door studie, scholing en ervaring een plaats gegeven in mijn relatie, gezin, docentschap en coaching. Als dochter van een yogadocent is yoga mij met de paplepel ingegoten.

Naast een leven lang yoga volgde ik diverse specialisaties bij o.a. Alberto Paganini en specialiseerde ik me bij Samsara Yogadocenten Opleiding verder in yoga bij hoogsensitiviteit. Ik ontwikkelde deze cursus om hooggevoelen mensen een stap op weg te helpen, meer over zichzelf te leren en de mogelijkheid te geven om met andere hooggevoelige mensen in contact te komen.

Voor meer informatie over mij zie www.yosense.nl.

 


Wanneer wordt de workshop gegeven?

Data: Zondag 22 januari – Donderdag 2 en 9 februari
Tijdstip: 22 jan van 13.00 – 17.00 uur
2 en 9 feb van 19.15 – 21.45 uur
Locatie: Yogacentrum Smrti
Kosten: €95,- voor de gehele workshopserie, incl. reader, koffie/thee en iets lekkers
Vroegboekkorting: schrijf je je in en betaal je voor 31 december 2016, dan kost de gehele workshopserie maar €90,- ! Schrijf je dus nu in!

 


Aanmelden

Meld je direct aan door het onderstaande formulier in te vullen:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Telefoonnummer

Je kunt contact ook opnemen met Jeannette: 06-28200982 of info@smrti.nl.